Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Για τη γρίπη και το κρυολόγημα… Εχινάτσια!




Η γρίπη είναι κάτι που μας βασανίζει καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά κατά την περίοδο του χειμώνα παρατηρούνται τα περισσότερα συμπτώματα αυτής αλλά και του κρυολογήματος. Ο τρόπος διάδοσης της γρίπης είναι αρκετά εύκολος από τη στιγμή που έχει εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας. Έτσι λοιπόν, η διάδοση της γρίπης μπορεί να γίνει κυρίως με την εισπνοή σταγονιδίων που μεταδίδονται κατά την ομιλία. Επίσης το κρυολόγημα είναι κάτι που είναι εύκολο να συμβεί όταν η άμυνα του οργανισμού έχει εξασθενήσει.
Πέρα από μία ολοκληρωμένη διατροφή και ξεκούραση για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το ανοσοποιητικό σύστημα, πολλές φορές συνίσταται κάποιο συμπλήρωμα διατροφής. Η εχινάτσια είναι ένα ιδανικό συμπλήρωμα σε τέτοιες καταστάσεις, καθώς πλήθος ερευνών έχει αποδείξει ότι η κατανάλωσή της μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και την αντιμετώπισης της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος, κυρίως με αυτά που σχετίζονται με το άνω αναπνευστικό σύστημα.
Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990, όπου η Εχινάτσια έγινε δημοφιλής στις ΗΠΑ, είχαν δημοσιευθεί εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες σχετικά με τη δράση που μπορεί να έχει στον οργανισμό και τα ευεργετικά της αποτελέσματα.
Το βότανο της εχινάτσιας κυρίως καλλιεργείται στη Βόρεια Αμερική, όπου οι αυτόχθονες λαοί συνήθιζαν να χρησιμοποιούν για πολλές διαφορετικές ασθένειες. Παρ 'όλα αυτά, ένα μεγάλο μέρος των ερευνών που αφορά την εχινάτσια έγινε στη Γερμανία, όπου εκεί το φυτό εισήχθη στη δεκαετία του 1920, και χρησιμοποιήθηκε σε μία ποικιλία καταστάσεων.
Έτσι λοιπόν, με το πέρασμα των χρόνων η εχινάτσια αναδείχθηκε ως το πλέον θεραπευτικό φυτό για συμπλήρωμα διατροφής που μπορεί να βρεθεί και σε μορφή σπρέι.
τη γρίπη και το κρυολόγημα, εξαιτίας κυρίως της εχινακίνης που περιέχει. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η χρήση του κατά τους χειμερινούς μήνες αλλά και κατά τα διαστήματα αλλαγής του καιρού, όπου οι λοιμώξεις του αναπνευστικού είναι και πιο συχνές. Η εχινάτσια είναι ένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου